Blog Detail

Bemoediging Esther

13 mei , 2020,

esther1Geregeld kijk ik ‘s avonds de livestream van Martin Koornstra. Woensdag was bijzonder, Gilles Riemens uit onze kerk speelde er piano en er was een bijzondere sfeer, de aanwezigheid van de Heilige Geest was heel sterk.

Het ging het over loslaten. Er was een mooi voorbeeld over een babyknuistje die zo sterk dicht kan zitten om iets vast te houden dat je de vingertjes niet los krijgt. Wat heel goed helpt is om met het andere handje te gaan spelen. En doordat de aandacht verlegt word gaat het dichte babyknuistje als vanzelf open. En wat krampachtig vastgehouden werd wordt losgelaten.

Gisteren hoorde ik daar een voor mij nieuw lied, The Goodness of God (Jenn Johnson). Ik begon te dansen op dit lied en tijdens mijn dans besefte  ik dat aanbidding zo diep gaat. Door God te aanbidden, door zingen, dansen, vlaggen, voor Hem te staan, profetisch tekenen, elke vorm van aanbidding, zorgt ervoor dat je aandacht verlegt wordt.  Naar God.

En op dat moment niet naar de situatie de je vast wilt houden en niet los kan laten.  Door het los te laten geef je het echt terug aan God en kan Hij je helpen. Na de dans ben ik gaan verven  in mijn Bijbel n.a.v. een beeld dat ik in mijn hoofd kreeg

Een beeld van aanbidding naar God toe en de kleuren staan voor de aanwezigheid van de Heilige Geest.

Gr. Esther Kuijpers