Blog Detail

wedloop

Mannendag met Klaas van Denderen

10 sep , 2018,

Zaterdag 22 september van 13.00 – 20.00 (inloop vanaf 12.00)

Thema: De Wedloop voltooien (Heb. 12:1)
Gastprediker: Klaas van Denderen

images

Een echte hardloper haalt zijn zakken leeg, zorgt dat hij lichamelijk geen overtollig gewicht heeft en draagt de lichtst mogelijke, flexibele kleding. Hij neemt geen onsje aan onnodig gewicht mee, zodat hij de wedstrijd zo goed mogelijk kan finishen.
Onthoud goed dat deze wedstrijd geen korte sprint is – het is een lange, doelgerichte race. Het meest noodzakelijke kenmerk is volharding. Veel mensen starten aan hun race als christen alsof het een korte afstand is. Een tijdje later liggen ze uitgeteld aan de zijlijn; ze zijn gestopt terwijl ze nog maar nauwelijks begonnen waren.

Weet je wat het getuigenis was van een echte winnaar – de apostel Paulus?

Ik heb de goede strijd gestreden. Ik heb de loop beëindigd. Ik heb het geloof behouden. Verder is voor mij weggelegd de lauwerkrans van de rechtvaardigheid, die de Heere, de rechtvaardige Rechter, aan mij op die dag geven zal. En niet alleen aan mij, maar ook aan allen die zijn verschijning hebben liefgehad (2 Timoteüs 4:7,8). Paulus wist dat hij de wedloop had gewonnen. Hij had het traject voltooid en wist dat de prijs op hem lag te wachten. Dat is een heerlijk getuigenis. Het kan ook jouw en mijn getuigenis zijn, als we ons aan de voorwaarden houden. We winnen niet door snelheid of kracht, maar door vol te houden.

Klaas

Kosten: 15 euro; dit is inclusief warme maaltijd, koffie, thee, limonade en alle andere lekkernijen om de honger te stillen.
Tijd: 13.00 – 20.00
Locatie: Gebouw Capitol (Mr. F.J.Haarmanweg 39 in Terneuzen)
Eindverantwoording: Jan-Willem Leunis en René Visser