Blog Detail

lenie

Getuigenis Lenie van Veen

6 mei , 2020,

Voor mij was het niet gelijk van “Hé Jezus hier ben ik”. Nee, echt niet. Ik kon alles heel goed alleen. Had niemand nodig en wie mijn manieren niet aanstond moest gewoon van voor mijn voeten blijven. Simpel toch! Dat ging al jaren goed zo. Maar toch……..

Ik belande in de situatie links onder op het schilderij. Eigenlijk was ik niet meer dan een hoopje ellende. Mijn leven zat helemaal niet zo goed in elkaar als ik dacht! Ik kende Jezus wel, maar dat was het ook wel. Ik deed er niets mee. Al deed ik er niets mee, Jezus werkte blijkbaar wel aan en met en in mij.

Ik kwam, na bijna alles achter te laten in de polder terecht. Via anderen kwam ik steeds meer met Jezus in contact en begon te praten met Jezus. Jezus geeft je de kans om je oude leven achter je te laten en opnieuw de weg naar HEM te vinden. (linkse paneel midden) Toen kreeg ik de keuze om de weg te kiezen die ik gaan wilde (bovenste stroom) en ik koos voor Jezus, deed mijn armen wijdt open en legde mijn hand in de Zijne en begon tot bloei te komen. Zoals in het lied, Doe een ring om haar vinger. Jezus droeg mij en mijn lasten. Hij is mijn Koning en laat mij zien dat ik een mooie zwaan ben. Ik mag bij Hem rusten en hoef niet meer bang te zijn. Jezus is als een Licht in mijn hart gekomen en ik mag Zijn bruid zijn.

De naam van dit schilder dat ik maakte is: Into the Light. Het is een lied van Laura Woodly. Het schilderij dat ik maakt symboliseert de weg die ik heb bewandeld en heeft voor mij een speciale betekenis.

Het is niet zo dat heel mijn leven gelijk op rolletjes loopt. Zeker niet, maar ik mag mijn problemen bij Jezus aan het kruis achter laten. Hij is gestorven voor onze zonden en ziekten. Hij heeft alles op Zich genomen. Mijn leven is radicaal veranderd door Jezus. Daar ben ik  zo dankbaar voor.

Lenie van Veen